
Ve işte daha besleyici olması için orijinali benim tarafımdan biraz müdaheleye uğramış kekin tarifi
• Oda sıcaklığında 3 yumurtayla 1,5 su bardağı tozşekeri mikserle iyice çırpın.
• 1/2 su bardağı sıvıyağ ve 1/2 su bardağı portakal suyu (veya istediğiniz başka bir sıvı) ekleyip, tekrar çırpın.
• Önce 2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Ardından 1/2 su bardağı, un gibi çekilmiş ceviz-fındık karışımı ilave edin (orijinal tarifte ceviz-fındık yok, 3 su bardağı un konuyor)
• Suyunu sıktığınız portakalın kabuklarını rendeleyerek (ya da benim gibi robottan geçirerek) ekleyin ve tekrar iyice mikserle çırpın.
• İçine arzu ettiğiniz kadar kuru üzüm ekleyip, kaşıkla karıştırın.
• Karışımı yağlanmış kalıba döküp, 180 derece fırında pişirin.
5 yorum:
Ne güzel anılar ekliyorsun kendine ve Zeyno'ya. İlerde hiçbirşey hatırlamasa da , mutlu bir kadın olmasının sebebi hep o anlar olacak:)))
Nurdancım hemen tarif alındı ve yapılmak için haftasonuna yazıldı...
Öptüm
havuçlu-tarçınlı dan sonra 2.favorimiz olabilir Naz'la, hemen denemeli
Cansu ve ben dün akşam yaptık, çok güzel oldu, kuzu tok olduğu için fazla yemedi ama babamız neredeyse tamamını bitirdi:)
Merhaba Pınar,
yorumun beni çok mutlu etti :))
Merhaba Çağlayan,
dene bakalım beğenecek misiniz? Sonucu yazarsın...
Merhaba Elip,
umarım beğenirsiniz...
Merhaba Songül,
ilk deneyen siz oldunuz galiba. Beğendiğinize sevindim... Afiyet olsun...
Yorum Gönder